Glasräcken i Göteborg

STILRENA GLASRÄCKEN FÖR ALLA HEM

Ett bra räcke ska vara stabilt, snyggt, säkert och hållbart oavsett om det monteras utomhus eller inomhus. Just därför väljer fler och fler att installera ett glasräcke på sin balkong, altan eller i sina hem och vi på Glason har rätt kompetens och kapacitet att hjälpa dig. Med flera års erfarenhet att vila på vet vi hur man på bästa sätt kombinerar olika material med varann för att skapa räcken som uppfyller kraven på både funktion och design. Vi anpassar alltid våra lösningar specifikt efter varje kunds behov för att därefter producera, leverera och installera ett glasräcke att njuta av långt in i framtiden.

Vill du veta mer om glasets alla fördelar eller hur vi skulle kunna hjälpa dig med önskan om ett glasräcke i Göteborg? Tveka inte utan hör av dig till oss med dina frågor så ser vi till så att du har allt du behöver inför beslutet.

ETT MATERIAL MED MÅNGA FÖRDELAR

  • Stilrent
  • Ostörd sikt och fullt ljusinsläpp
  • Minimalt underhåll
  • Hög säkerhet
  • Anpassningsbart
  • Lönsamt och prisvärt

GLAS FÖR BÅDE INOMHUS- OCH UTOMHUSBRUK 

Med ett glasräcke på din uteplats har du ett säkert skydd mot väder och vind utan att utsikten störs det minsta. Du behöver därtill heller inte oroa dig för underhåll och slitage då glas är ett oerhört tåligt och slitstarkt material med minimala underhållsbehov trots påfrestningar från väder och vind. Oavsett vad du väljer för räcke så lovar vi dig att det ger ditt hem ett rejält ansiktslyft liksom ökat värde i form av både pris och nytta.

Att välja glaspartier för inomhusbruk ger inte bara hemmet ett modernare och trendigare intryck. Ett glasräcke vid trappavsatsen eller glas som rumsavdelare får ditt hem att upplevas som både luftigare och ljusare. Många nya hem och arkitektritade villor väljer just inredningsglas på grund utav att de öppnar upp och ger ljuset ett friare spelrum.

EXKLUSIVA GLASRÄCKEN I GÖTEBORG

När du bestämt dig för ett glasräcke hör du av dig till oss på Glason. I flera år har vi hjälpt både privatpersoner liksom företag med att montera kvalitativa räcken och guidat dem rätt i djungeln av valmöjligheter. Genom att anpassa oss efter rådande förutsättningar och önskemål ser vi till så att resultats matchar både förväntningar och ditt hems ursprungliga karaktär. Givetvis har vi utbildning och certifikat som krävs för uppdraget och ser till så att dina nya glaspartier installeras enligt gällande normer.

Med eller utan stolpar för den rätta känslan

Glasräcken med stolpar i olika utföranden ger hemmet ett elegant, nutida utseende oavsett om det monteras inomhus eller utomhus. Med trästolpar får du en mer naturlig, skandinavisk stil medan storsäljaren i rostfritt stål skapar en mer modern föreställning.

Stolpfria glasräcken som monteras i golvet sätter direkt en modernare prägel på ditt hem. Ljusinsläppet och sikten blir maximal på i princip samma sätt som om där inte funnits ett räcker över huvud taget.

Vilken stil föredrar du? Hitta din favorit bland våra referenser och bilder från tidigare kunders glasräcken eller låt oss höra mer om dina egna idéer.

Lamellglas – Säkert och stabilt

Lamellglas är skapta av två eller ännu fler glasskivor med ett eller fler mellanskikt av en fullt transparent plastfilm, så kallad PVB-folie. Väl på plats värms glasen upp så att plasten häftar fast vid dem och genom högt tryck och höga temperaturer smälts allt samman till ett klart lamellglas. Därmed faller det inte samma utan förblir tätt och ogenomtränglig även om den av någon anledning skulle gå sönder. Glaset spricker vid överbelastning, men splittret sitter fast i plasten och minskar risker för skärskador eller genomträngning. Det är också därför som lamellglaset fungerar så pass bra som säkerhetsglas på balkonger, i skyltfönster och i ett glasräcke med mera.

Lamineringen påverkar vidare inte glasets olika optiska egenskaper. Dessutom skyddar de mot UV-strålning. UV-transmissionen ligger på omkring låga 2% jämfört med de ungefärliga på 50% i ett klassiskt floatglas.