Isolerglas i Göteborg

MED RÄTT ISOLERGLAS STÄNGS KYLAN UTE OCH DU FÅR ETT VARMT OCH BEHAGLIGT INOMHUSKLIMAT

Glas i sig är inget värmeisolerande material så för att minska värmeförlusterna tillverkas idag isolerglas som består av två eller flera sammanfogade glasrutor med en mellanliggande distansprofil. Med isolerglas i din fastighet kan du sänka dina nuvarande elkostnader med omkring 20% samtidigt som du också får ett behagligare inomhusklimat med reducerat buller utifrån.

EGENSKAP OCH FUNKTION

Isolerglas består av två eller flera sammanfogade glasrutor med en mellanliggande distansprofil på omkring 9 – 15 mm, fyllt med antingen en typ av gas eller torr luft. Idag finns isolerglas i en mängd olika varianter för att smidigt och enkelt kunna skräddarsys till olika ändamål och utifrån varje kunds unika behov.

Den vanligaste orsaken till varför våra kunder väljer isolerglas idag är för att de vill minska sina förekommande värmeförluster, men också att de vill stänga oljud ute och få ett behagligare inomhusklimat. Utöver dessa anledningar kan glasen även öka säkerheten i fastigheten överlag genom att försvåra vid inbrott, minska spridning av brand och skydda mot solens varma strålar.

Oavsett vad du vill uppnå med dina nya isolerglas kan vi anpassa dem efter dina behov och montera dem på ett korrekt sätt enligt konstens alla regler.

MONTERING AV ISOLERGLAS

För att välja rätt är det viktigt att definiera funktionskraven på glaskonstruktionen noga. I första hand ska de byggtekniska kraven säkerställas och därefter behöver man bestämma sig för om man är nöjd med minimikraven eller söker komplettering för högre prestanda.

Efter flera år som verksamma glasmästare i Göteborg vet vi hur viktigt det är med rätt montering och följer alltid gällande montageinstruktioner till punkt och pricka. Vi vet vilka regler som gäller och samtliga som arbetar på Glason har behörighet och adekvat utbildning för att rå om alla sorters montage. Vi ser till så att glasen transporteras tryggt och säkert från fabriken till dig som kund och att du får precis de funktioner som du eftersöker.

DITT TRYGGA VAL AV GLASMÄSTERI I GÖTEBORG

När det är dags för nya fönster eller fönsterreparation är vi på Glason alltid redo. Vi finns här för både privatpersoner liksom företag och alla kunder är precis lika viktiga. Alla produkter vi använder oss utav är noga utvalda för att hålla högsta kvalité och med fullutrustade servicebilar kan vi lösa de mest skiftande glasarbeten direkt på plats.

Frågor eller nyfiken på att höra mer om vad våra isolerglas skulle kunna innebära för din fastighet och tillvaro? Varmt välkommen att höra av dig till oss!

Att byta till isolerglas

Om du vill byta ut dina gamla glas mot isolerglas så finns det några olika alternativ att välja mellan:

  • Man kan fräsa ur bågen för att därefter implementera ett isolerglas. Oftast dubbelglas men det finns även undantag där man kan sätta in tre glas i en av bågarna. Dock krävs det då att bågen är tillräckligt bred och tål tyngden.
  • Ett annat alternativ är att man avlägsnar bägge glasen i bågen, skruvar ihop den och därefter monterar i ett isolerglas beståendes av tre glasskivor.
  • Finns det inget behov av att kunna öppna fönstret kan hela bågen tas bort så att glaset sedan monteras direkt i karmen och spikas fast med hjälp av en glaslist.

Flertalet av dagens isolerglas är multifunktionella, det vill säga att ett flertal av egenskaperna kan kombineras i ett och samma isolerglas. Givetvis kommer vi hjälpa dig hitta den bästa lösningen.

Glastak och glasväggar till uterummet

Genom att montera glastak på ditt uterum kan du njuta av utomhuskänslan oavsett väder och väljer du isolerglas kan du förlänga säsongen ytterligare. Med vinterisolerglas får du till och med möjligheten till året-runt-bruk och en härlig vinterträdgård att njuta av. Ett tjockare glas med argongas och ett ännu lägre U-värde än de klassiska isolerglasen som är så pass värmeisolerande att de fungerar i fasaden i ett bostadshus. Fundera på hur du vill använda ditt uterum så hjälper vi dig med att genomföra önskemålen på ett säkert och kostnadseffektivt sätt.